Collieiden Rally-toko

shutterstock_114032176

Rally-toko on suosittu harrastus collieiden omistajien keskuudessa. Rally-toko yhdistää sujuvasti agilityä, koiratanssia ja tavallista tokoa eli tottelevaisuuskoetta. Collieille se sopii erityisen hyvin niiden luonteen takia. Colliet ovat ystävällisiä, mutta ahkeria ja omistajiinsa kiintyviä koiria.

Rally-toko on lajina melko uusi. Se kehitettiin Yhdysvalloissa 2000-luvun alussa. Siinä ei keskitytä turhan tarkasti koiran seuraamiseen tai asentoihin, vaan pääosassa on hauska yhdessä tekeminen.

Mitä on rally-toko

Rally-tokossa kuljetaan rataa, joka koostuu tehtäväkylteistä. Niitä on radalla 10-20 kappaletta muutaman metrin välein. Jokaisella kyltillä on määrätty tehtävä, jonka parivaljakko suorittaa. Radalla voi olla pujottelua, peruuttamista, putkia tai vaikkapa leluhoukutuksia. Rally-tokossa on neljä luokkaa, aina aloittelijasta mestareihin. Rally-toko sopii kaikille rotuun katsomatta. Sen takia siitä onkin tullut suosittua näinkin lyhyessä ajassa. Sen ovat löytäneet kaikenikäiset koiraharrastajat.

Colliet ovat hyviä rally-tokossa

Collieiden perusluonne on sellainen, että se sopii loistavasti rally-tokoon. Ne ovat halukkaita oppimaan uusia asioita ja seuraamaan omistajiensa käskyjä. Collieiden omistajien keskuudessa laji on jopa niin suosittu, että collieille järjestetään omia rally-toko -kilpailuja. Kilpailun järjestäjänä toimii jokin Suomen Collieyhdistyksen alaosastoista.

Kilpailuun voi osallistua kaikissa neljässä luokassa, aloittelijoista mestareihin. Collieiden rally-tokoon voi osallistua muitakin rotuja, mutta jokaisen luokan parhaat colliet palkitaan aina. Rally-toko järjestetään myös joukkuekilpailuna.