Lassie

shutterstock_261075524

Lassie on Eric Knightin luoma koirahahmo, joka tunnetaan seikkailuistaan tv-sarjoissa, elokuvissa ja kirjoissa. Knight kirjoitti kirjan Lassie palaa kotiin jo 1940. Samanniminen elokuva julkaistiin vuonna 1943. Tämän jälkeen on ilmestynyt lukuisia muita elokuvia ja tv-sarjoja. Alkuperäisessä elokuvassa pitkäkarvainen collie Lassie asuu perheessä, joka joutuu rahapulassa myymään koiran. Perheeseensä kiintynyt Lassie karkaa uudelta omistajalta useita kertoja, jonka seurauksena koira joutuu lähtemään Skotlantiin. Se karkaa kuitenkin uudelleen ja tekee pitkän vaelluksen alkuperäisen omistajaperheensä luo.

Lassiena esiintyneet koirat

Lassie-elokuvissa ja tv-sarjoissa esiintyneet koirat ovat kaikki olleet alkuperäisessä elokuvassa esiintyneen, oikessa elämässä Pal-nimisen, koiran jälkeläisiä. Lassiella on myös oma tähti Hollywoodin Walk of Famella.

Lassie tarkoittaa alunperin tyttöä, joka tulee englanninkielen hellittelysanasta ”lass”. Lassien pitäisi siis olla narttukoira, mutta kaikki Lassien roolit tehneet koirat ovat olleet uroksia. Suomessa pitkäkarvaisesta colliesta käytetään usein nimitystä lassie.

Lassie on maailman tunnetuin koira

Maailmassa on monia, syystä tai toisesta, tunnettuja koiria. Kuvitteellinen Lassie-koira lienee kuitenkin kaikista tunnetuin. Erilaisia Lassie-elokuvia on ilmestynyt yhteensä 12 kappaletta. Ensimmäinen ja se alkuperäinen ilmestyi vuonna 1943 ja viimeisin 2005. Vuoden 2005 versio oli uudelleen filmattu elokuva alkuperäisestä Lassiesta. Amerikkalaista tv-sarjaa Lassie taas esitettiin vuosina 1954-1974, 1989-1991 ja 1997-1999. Sarjassa Lassien omistaja on Timmy-poika perheineen. Lassie pelastaakin Timmyn usein vaikeuksista ja on näin hänen sankarinsa.

shutterstock_190960502